ÖN KAYIT
ÇİFT DİPLOMA PROGRAMI

Çift Diploma Programı, Sınav Anadolu ve Fen Liseleri ile yurt dışında paydaş olarak çalıştığımız liseler arasında ortak olarak yürütülen derece programıdır. Programı başarıyla tamamlayan bir öğrenci, iki ayrı diploma alır.
 

Öğrencilerimizin kendi lise müfredatıyla birlikte, tercih ettiği ülke lisesinin müfredatında bulunan dersleri de ek olarak alarak hem Türkiye, hem dünya çapında geçerli tam bir lise diploması almaları sağlanır.

Anaokulundan başlayarak İngilizce öğreten ve konuşturan Sınav Kolejleri, ilkokuldan lise sona kadar tüm seviyelerde Oxford Uluslararası Öğretim Programı (Oxford International Curriculum, OIC) kapsamında eğitim ve ÇİFT DİPLOMA imkanı sunar.

 
 

 
Oxford Uluslararası Müfredatı; Oxford Üniversitesi tarafından İngilizceyi yaygın olarak kullanan ülkeler düşünülerek geliştirilmiş bir programdır. Sınav Koleji öğrencileri 10. sınıfın sonundan itibaren sınava girerek uluslararası geçerliliği olan sertifikalara da sahip olabilir. Çift diploma ve üniversiteye sınavsız geçiş olanağı sunulan ülkeler arasında Amerika, Kanada ve Letonya da yer almaktadır. 
 
Böylelikle liseden mezun olan öğrenciler, uluslararası geçerliliği olan diploma ile birlikte ÇİFT DİPLOMA alabilir ve tüm dünyada saygın üniversitelere girme hakkı kazanırlar.
 

 
 
Öğrenme ve öğretmeye yeni yaklaşımlar sunan müfredat, uluslararası ölçütlerle, esneklik özelliğine sahip tek program olan Oxford Uluslararası Müfredatı, yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencilere disiplinlerarası çalışma ve bağlantı kurma becerileri kazandırarak, öğrencileri uluslararası yeterlilik ve yetkinlik sınavlarına hazırlık olanağı sunar.
 
Oxford Uluslararası Müfredatı Sınav Koleji öğretmenlerinin gerek yüz yüze, gerek online eğitimlerle profesyonel gelişimlerini ve Oxford University Press uzmanları tarafından denetlenmesini sağlayarak başarılı öğretmenlere dünya ülkelerinde geçerli olan sertifikalar verir.
 
Oxford Uluslararası Müfredatı 21. yüzyıl becerilerini kapsayan, öğrencileri entelektüel araştırma ve sorgulama anlamında teşvik ederek kültürel farklılıklarla ve bireysel değerlerle ilgili farkındalıklarının artmasını sağlar. Öğrencilere eleştirel ve yaratıcı düşünme becerisi kazandırarak onları ileriki yıllarda görecekleri akademik süreçlere hazırlar.

 

16 Mart 2022