ÖN KAYIT
GÜVENLİK HİZMETLERİ

OKUL İÇİ - OKUL DIŞI GÜVENLİK HİZMETLERİ


Sınav Koleji, Güvenli Okul Politikası ile öğrencilere en uygun ve en güvenli atmosferi oluşturmak amacı ile özenli davranır. Sınav Kolejinde eğitim ortamlarının güvenliği için okul içi,  yerleşke içi ve çevresi, güvenlik kameralarıyla 24 saat sürekli kontrol edilip kayıt edilir. Dersliklerde kullanılan eğitim materyallerinin kazalara sebebiyet vermeyecek şekilde olmasına ve yerleştirilmesine çalışılır. 
 
Okulumuza gelen ziyaretçiler girişte bulunan güvenlik görevlilerimiz tarafından ziyarete geldikleri kişinin bilgisi ve onayı alınmak şartıyla ve kimlik kayıtları ziyaretçi defterine işlenmek  suretiyle mümkün olmaktadır. Okula gelen ziyaretçi ya da veli öncelikle okulun giriş kapısında bulunan güvenlik görevlisi ile irtibata geçer. Kiminle ve görüşme nedeninin gerekçesini belirterek talebini iletir. Güvenlik görevlisi danışma personeli ile iletişim kurarak veli ya da ziyaretçinin gelmiş olduğu kişiden onay alır.

Okullarımıza giriş ve çıkışlarda uyguladığımız ‘ziyaretçi yaka kartı’ uygulaması ile giriş ve çıkışlarda ziyaretçi denetimi daha kolay yapılabilmektedir. Ziyaretçiler, güvenliğe kimliklerini bırakıp ziyaretçi yaka kartını alarak okula giriş yapabilirler. Ziyaretçiler ya da veliler okul içinde giriş bölümünde bulunan Danışma Personeline giderek kendini tanıtır. Danışma Personeli gelen veli ya da ziyaretçinin görüşmek istediği yetkili ile iletişim kurarak onu yönlendirir ya da lobi alanında bir süre beklemeye alarak görüşmenin sıra ile  gerçekleşmesini sağlar.
 
Sınav Koleji ve Sınav Eğitim Kurumları, güvenli okul anlayışı ile öğrencilere en uygun ve güvenli atmosferi oluşturmak için özenli davranır. Dersliklerimiz, üst katlardaki koridorlarımız, atölyelerimiz ile spor salonlarımız eğitim ve öğretim faaliyetleri amacıyla sadece öğrenciler ve öğretmenler tarafından kullanılmaktadır. Okulumuza herhangi bir nedenle gelen velilerin ve ziyaretçilerin  bu alanlara hiçbir şekilde giriş izni yoktur.

Okula giriş ve çıkış saatlerinde nöbetçi öğretmenler ve nöbetçi müdür yardımcıları ana giriş kapısında öğrencilerin karşılanmasında ve uğurlanmasında hazır olarak bulunurlar ve öğrenci giriş ve çıkışları tamamlanana kadar görev yerlerinden ayrılmazlar.

 
 

 
Gün içerisinde öğrencinin herhangi bir sebepten dolayı okuldan erken ayrılması gerekiyorsa, öğrenci velisi, öğrencinin durumunu yazılı bir şekilde ilgili kademe müdür yardımcısına bildirmelidir. Öğrenci durumunu belirtir yazışmada, öğrencinin kim tarafından alınacağı açık ve net bir şekilde belirtilmelidir; adı, soyadı, yakınlık derecesi, telefon numarası gibi bilgilerin olması istenir. Bu bilgilerin ilgili kademedeki müdür yardımcısına ulaşmasının ardından öğrenciye, üzerinde çıkış saati, çıkış sebebi ve çıkacağı kişinin adının yazılı olduğu ‘günlük çıkış kağıdı’ düzenlenir. Aynı şekilde öğrenci servis kullanıyorsa veli, servis firma yetkilisine öğrencinin dönüşte servis kullanmayacağı bilgisini vermelidir. Güvenlik görevlileri öğrenciden ‘çıkış kağıdını’ teslim almadan, öğrencinin çıkışına izin vermez. Öğrenci çıkışı yapılırken, öğrenciyi alacak kişiden kimlik kartı göstermesi beklenir.

Günlük çıkışlarda öğrencilerimiz hiçbir şekilde ‘öğrenciyi alabilecek kişiler’ arasında kaydı olmayan hiçbir yetişkin kişiye teslim edilemez. Veliden bu yönde bir talep gelmesi halinde bunu önceden okul yönetimine alacak kişinin ad, soyad, yakınlık derecesi ile telefon numarasının yazılı olduğu yazılı bir dilekçe ile bildirmesi gerekmektedir. Öğrenim saatleri içerisinde öğrencisinin izinli olmasını talep eden velimiz, okula bizzat gelerek idareden onaylı izin kağıdı almalıdır. Velisi ve izin belgesi olmayan öğrencilerin okulu terk etmesi tamamiyle yasaktır. Veli izni ile çıkması gereken öğrenciler için düzenlenen ‘çıkış kağıdı’ nın yanı sıra öğrencinin dersi tamamlaması gerekmektedir. Öğrencilerin ders saati tamamlanmadan dersi terk etmeleri yasaktır.
 
Sınav Koleji Çözüm Ortaklarının görüşme öncesinde Okul Yönetimi ile İdari bölümden randevu alması gerekmektedir. Bakım, tadilat ya da onarım için gelen kişilerin eğitim öğretim saatleri dışında gelmeleri esastır.

31 Mayıs 2021