ÖN KAYIT
ÜNİVERSİTELERDE HAZIRLIK ATLAMA PROGRAMI - PTE AKADEMİ

Uluslararası kapıları araladığımız 11. sınıflarda okuyan öğrencilerimize Ulusal anlamda da destek olabilmek adına 'Üniversitelerde Hazırlık Atlama Programı'mız yer almaktadır. PTE Akademi, üniversiteler, yüksek eğitim kurumları, devlet birimleri ve akademik İngilizce gerektiren kurumlar için katılımcıların dil becerilerinin gerçek ölçümlerini sağlar. PTE Academic, Mezuniyet Yönetim Kabul Konseyi (Graduate Management Admission Council) tarafından desteklenmektedir.
Sınav Anadolu ve Fen Liseleri'nde “PTE Akademi”  ile öğrencilerimize hem Uluslararası hem de Ulusal Üniversitelerde hazırlık atlama imkanı sağlanmaktadır. PTE Sınavı YÖK tarafından eşdeğerliği bulunan ve yine pek çok yabancı üniversite tarafından da eşdeğerliği bulunan bir sınav olma özelliğindedir.  

PTE Sınavı, YDS , IELTS ve TOEFL'a göre çok daha kolay, öğrencinin hedeflediği skoru almak için kısa sürede sonuç veren bir sınavdır. PTE Sınavı, anadili İngilizce olmayan ve akademik İngilizce yeterliliklerini kanıtlamak zorunda olan katılımcıların dinleme, okuma, konuşma ve yazma becerilerini doğru bir şekilde ölçer. 
 
PTE Sınavı, TOEFL IBT, YDS'ye alternatif bir sınav olup, YÖK tarafından eşdeğerliği bulunan bir sınavdır. IELTS sınavının YÖK denkliği kalkmıştır. PTE Sınavı ayrıca pek çok yabancı üniversite tarafından da eşdeğerliği bulunan bir sınavdır.
 
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde 11. Sınıflar Üniversite Hazırlık Atlama Programı Çizelgesi
 
Uluslararası Akademik Yeterlilik Programı - IGCSE Nedir?

09 Mart 2022