ÖN KAYIT
YÖNETİM KURULU BAŞKANI METİN ÖZER'İN MESAJI


 

METİN ÖZER
Sınav Eğitim Kurumları
Yönetim Kurulu Başkanı

 
Yıl 1927. Ankara henüz küçük bir Anadolu kasabası görünümünde. Savaş yeni bitmiş yoksulluk had safhada. Açlık ve sefalet kol geziyor.
 
Bu şartlar altında Gazi Mustafa Kemal, Mimar Kemaleddin Bey’e şu anda Gazi Üniversitesi Rektörlüğü olarak kullanılan “İlk Muallim Mektebi” binasının projesini hazırlatıyor. İçinde bulunulan şartlardan hareketle projeye, kapsamından ve büyüklüğünden dolayı karşı çıkanlar oldu elbette. Ancak Atatürk, bu tür karşı çıkışlara, kararlı ve vizyoner lider öngörüsüyle tarihi cevabını verdi: “Milletimiz büyüktür, büyük düşünün.”
 
30 yılı aşkın bir eğitim birikimine sahip Sınav Eğitim Kurumları kurulduğu günden itibaren işini çok ciddiye aldı, hedefini hep yüksek tuttu. Kısa sürede dershane ve kurslarıyla yurt çapında eğitim zinciri kurdu. Seçkin kadrosu, nitelikli yayınları, etkin ders ve başarı takibiyle herkesin güvenini kazandı. Eğitimdeki yüksek başarı ve performansından dolayı yıllarca üst üste vergi rekortmeni oldu. Başarısı birçok saygın kuruluş tarafından ödüllendirildi.
 
Sınav Eğitim Kurumları olarak Sınav Koleji için de hedefimizi büyük tutarak, Atatürk’ün tarihi sözünde ifadesini bulan “Büyük Milletimize” yakışır nitelikte fiziki yapısı, yüksek teknolojisi ve çağdaş eğitim anlayışıyla uluslararası standartlarda bir okul kurduk. Amacımız; yeniliğe açık, akademik eğitimin yanında etkin yabancı dil öğretiminin yapıldığı; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle zenginleştirilmiş programıyla, hem öz değerlerimize bağlı hem de evrensel normları benimseyen ufku geniş, özgüveni yüksek, “Dünya Vatandaşı” seçkin bireyler yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda çalışan Sınav Koleji’ne çocuklarımız her gün severek, isteyerek, keyifle gelmekte; derslerini yaparak, yaşayarak, zevkle öğrenmektedirler. Bugünün mutlu ve başarılı çocuklarının, yarının üretken ve saygın bireyleri olacağına inancımız tamdır.

 

METİN ÖZER KİMDİR?

 
Metin Özer Sınav Eğitim Kurumlarının sahibi ve Sınav Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanıdır. 
 
Metin Özer 1964 yılında Ardahan'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Üniversitede öğrenci iken kitap ve yayıncılık faaliyetine başladı. 1983’ten bu yana sadece eğitim ve kültür alanında çalışmakta olan Metin Özer, yayıncılık alanında Türkiye’nin en önemli eğitim yayınlarının sahibidir. 
 
Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Sınav Eğitim Kurumlarının temelini yaklaşık 30 yıl önce Ankara’da attı. Metin Özer üniversitede öğrencilik zamanlarında başladığı kitap ve yayıncılık faaliyetinin ardından, eğitim sektöründe önemli bir yer edinen “Sınav Dergisi”ni çıkardı. Metin Özer, yayıncılıktaki yaklaşımını dershaneciliğe taşıyarak Türkiye’nin en büyük dershane zincirlerinden biri oldu. Öncelikle milyonlarca öğrenciye ulaşan eğitim yayınları, yüz binlerce öğrenciyi liselere ve üniversitelere hazırlayan dershaneleri ve ülke genelindeki okullarıyla yurt genelinde  büyük bir eğitim zincirine dönüştü.

Sınav Eğitim Kurumları 1992 yılında bir aile şirketi olarak 50 metrekarelik bir mekân, 5 çalışan ve kısıtlı sermayeyle kuruldu.
 
Metin Özer 2011 yılında 40 bin metrekarede eğitim birimleri, sosyal alan ve spor alanları ile Türkiye’nin en büyük eğitim komplekslerinden biri olan Sınav Koleji Merkez Kampüsünü kurdu.
 
2014 yılında dershanelerin dönüşümüyle birlikte yurt genelinde hem bağımsız anaokulu, ortaokul ve lise hem de büyük kampüslerden oluşan birçok okul açtı. Küçük bir adımla başlayan enerji, ülkeyi saran bir sinerjiye dönüşerek, o günün 50 metrekaresi bugün 500 bin metrekarelik kapalı alana, 5 personeli 10 bini aşkın çalışana ulaştı.
 
Sınav Eğitim Kurumları bugün 400’ e yakın şubesi, 10 bini aşan akademik ve idari personel yapısıyla Türkiye’nin en büyük eğitim markasıdır. Ciddi bir gelecek tasarımının, geniş ölçekli bir vizyonun bütün kararlara ve çalışmalara eşlik ettiği eğitim sürecinde yayınları, dershaneleri, kursları, okulları ile Türkiye’nin en büyük eğitim zinciridir.
 
Türkiye’nin dört bir yanında yüzlerce kurum ve binlerce çalışanı bulunan Metin Özer, tüm süreçlerde demokratik ve katılımcı yaklaşımı ön planda tuttuğunu ısrarla vurgulamaktadır. Sınav Eğitim Kurumları, Türkiye genelinde öncü ve diğer kurumlara örnek bir kurum olarak eğitim hayatına saygın bir marka olarak devam etmektedir. 
 
 

18 Mayıs 2021