ÖN KAYIT
9 MAYIS DÜNYA ÇÖLYAK GÜNÜ


Çölyak hastalığı buğday, çavdar, arpa, gibi tahıllarda bulunan gluten isimli bir maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan bir sindirim sistemi hastalığıdır. İnce bağırsakta hasar oluşturan Çölyak Hastalığına her yaşta tanı koyulabilmektedir.  Hastalığın bilimsel olarak kanıtlanan tek tedavi yöntemi ise sadece glutensiz gıdalar tüketmek ve ömür boyu diyet yapmaktır.

9 Mayıs Dünya Çölyak Farkındalığı Günü'nde sağlıklı beslenme alışkanlıklarının önemi vurgulanarak gluten intoleransı ile yaşayan kişilerin  yaşam kalitesini artırmaya yönelik destekleyici  ve bilinçlendirici çalışmalar yapılır.

 

09 Mayıs 2024
Bunlara da göz atın!