ÖN KAYIT
AFTER SCHOOL

Öğrencilerinin ders ve sınav başarılarının yanında sosyal alandaki gelişimlerini de destekleyen sahip olduğu kurum kültürü ile fark yaratan Sınav Anaokulları, öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanında bedensel, sosyal ve kültürel birikimine de katkıda bulunan yaşam alanları sunar.
 
Öğrencilerin akademik başarısını destekleyen ve okul motivasyonlarını arttıran bir program olarak uygulanan After School programı; sportif, sanatsal, bilimsel, kültürel ve sosyal etkinliklerden oluşur. Öğrencinin hobilerinin de okula dahil olduğu After School programı, Sınav Anaokulları öğrencilerimizi sportif, sosyal, kültürel faaliyetlerle zenginleştirilmiş bir yaşama, özgüveni yüksek, vizyonu geniş ‘Dünya Vatandaşı’ olmaları için hazırlar.

 


 

Sınav Anaokullarında After School

 
Sınav Anaokullarında After School çalışmaları hafta içi ders programına dahil edilir. Yüzme, jimnastik, piyano, seramik, kil, satranç, yaşam atölyesi, minik aşçılar gibi dersler öğrencilerin ders programına yerleştirilir. Sınav Anaokullarında After School çalışmaları ile öğrenciler anaokulunda yeteneklerini keşfeder ve öğretmenlerinin de yönlendirmesi ile birlikte 1. sınıftan itibaren yetenekleri ya da ilgi alanları doğrultusunda kulüplerini seçebilirler. Sınav Anaokullarında kulüp dersleri okulun olanaklarına göre farklılık gösterebilmektedir. 
 
Sınav Anaokullarında yaş gruplarına göre branşlarımız üç ana gruba ayrılır.
 
          *  3-4 Yaş Grubu : Müzik, Beden Eğitimi, Görsel Sanatlar



 
 
          *  4-5 Yaş Grubu : Müzik, Beden Eğitimi/Yüzme
 


*  Sınav Anaokullarında kulüp dersleri okulun olanaklarına göre farklılık gösterebilmektedir. 


 
          *  5-6 Yaş Grubu : Müzik, Beden Eğitimi, Görsel Sanatlar, Buz Pateni/Yüzme, Satranç, Kodlama, Bale/Dans 

 

* Sınav Anaokullarında kulüp dersleri okulun
olanaklarına göre farklılık gösterebilmektedir. 

 

ANAOKULU SANAT EĞİTİMİ


Sanat Eğitimi branş dersleri Sınav Anaokullarında branş öğretmenleri tarafından verilir. Sınav Koleji Anaokullarında öğrencilerimiz uygulamalı, tek ve yaratıcılığın ön planda olduğu Sanat Eğitimi etkinlikleri ile kendi yeteneklerini keşfederler ve hayal güçlerini geliştirirler. Duyarlı, estetik ve üretken sanat eğitimi, çocukların gözünde estetik bir anlayışla anlam kazanır. 
 
Sınav Anaokullarında çocukların ileriki hayatlarında sanata, sanatçıya duyarlı bireyler olmalarını desteklemek amacıyla sanat tarihinde yer alan önemli ressamlar, heykeltraşlar, müzisyenler, dansçılar ile eserlerini onlara tanıtıcı materyaller ve uygulamalar hazırlanarak, yaratıcı ve insani değerlere sahip bireyler olarak toplumumuzda yer almaları hedeflenmektedir. 


 

MÜZİK -ORFF ÇALIŞMALARI


Sınav Anaokulunda branş öğretmenleri tarafından verilen müzik etkinliklerimiz ve orff çalışmalarımız ile çocuklarımızın kendilerini ifade etme becerilerinin ve işitsel algı farklılıklarının geliştirilmesi amaçlanır. 
 
Müzik, dans, hareket, konuşma ve drama temelleri üzerine kurulan bir metod olan Orff çalışmaları ile işitsel algı farklılıklarının bedensel ve hareket biçimleri ile bütünleştirme çalışmaları yapılmaktadır. Farklı tür ve çeşitli stillerin uygulandığı etkinliklerde öğrencilerimizin müzikal zenginliğinin gelişmesi amaçlanır. Çocuklarımızın müziğe dair yetenek ve becerilerinin fark edilmesi ve geliştirilmesi için uygun ortam sağlanır.
 
Bu çalışmalar, çocuklarımızın ilkokul çağlarında okuma yazma öğrendikten sonra işitme becerisinin, görsel algının gerisinde kalmasını önlemek ve dinleme - algı becerisinin bir bütün olarak gelişmesini sağlamaktadır. Birçok müzik aletinin yer aldığı atölyemizde gerçekleştirilen ritim çalışmaları ve koro faaliyetleri ile çocuklarımızın aidiyet duygusunun geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

 
 
 

GÖRSEL SANATLAR


Sınav Anaokullarında öğrencilerimize Görsel Sanatlar Branşı ile yaratıcılığın temelinde var olan ‘’Özgün Olma’’ anlayışı kazandırılır.  Çocukların yaş düzeylerine uygun olarak özgün tasarımlar oluşturulması sağlanır. Çocuklarımıza estetik bakış açısı kazandırılır. Haftada bir yapılan görsel sanatlar dersleri ile çocuklarının vizyon gelişimine katkıda bulunulur.
 
Mevsime ve aya özel konseptler hazırlanarak atölye ortamında ya da hava koşullarının uygun olması durumunda resim ve seramik çalışmaları, doğa ile içiçe şekilde gerçekleştirilir.  Özellikle sanatsal etkinliklerin bir kolu olan seramik alanında çocuklarımızın yetenekleri ön plana çıkarılır, benliğinin keşfetmesine yardımcı olunur, ince motor gelişimleri desteklenir.

Öğrencilerimizin ileriki yaşamlarında sanata, sanatçıya duyarlı bireyler olmalarını desteklemek amacıyla sanat tarihinde yer alan önemli ressam ve heykeltraşlar ile eserlerini onlara tanıtıcı materyaller ve uygulamalar hazırlanarak, yaratıcı ve insani değerlere sahip bireyler olarak toplumumuzda yer almaları hedeflenmektedir.  
 
Yıl içinde anaokul öğrencilerimiz tarafından ortaya çıkarılan tüm ürünler, okulumuz içinde ve atölyelerimizde sergilenmektedir.

 

 

YARATICI DRAMA


Sınav Anaokullarında İngilizce ve ana dil olarak verilen yaratıcı drama etkinlerimizde çocuklarımız oyun sırasında bütün kişisel becerilerini ve hayal güçlerini geliştirirler. Herhangi bir konu seçerek doğaçlama ve rol oynama gibi tekniklerin kullanıldığı yaratıcı drama etkinliklerinde çocuklarımız, yaparak ve yaşayarak öğrendikleri için eleştirel düşünme yetenekleri gelişir. Yaratıcı Drama etkinlikleri, kendini tanıtma, iletişim, dil, dinleme, hayal gücü, problem çözme, olayları değerlendirme, empati gibi becerilerin geliştirilmesinde etkilidir. 
 
Sınav Anaokullarında uygulanan iki dildeki yaratıcı drama etkinlikleri ile ana dil ve İngilizce’nin doğru şekilde kullanılması desteklenir. Dil kullanım alanlarının ve kalitesini geliştirmeye yönelik drama faaliyetleri ses, nefes ve beden kontrolü ile ilgili eğitim çalışmaları da içerir. Doğaçlama yoluyla yapılan drama etkinliklerinde çocukların bakış açısı farklı yönlerden gelişmektedir. Yaratıcı drama etkinlikleri ile özgüveni gelişmiş bireylerin yetişmesi sağlanır. Yaratıcı drama çocuklarda tiyatro eğitiminin başlamasına ve gelişmesine, aynı zamanda rol yapma yeteneklerinin de ortaya çıkmasına yardımcı olur.  Yaratıcı drama etkinlikleri okulun olanaklarına göre farklılık gösterebilmektedir.

 

 

 

MODERN DANS - BALE


Sınav Anaokullarında modern dans eğitimi sayesinde çocuklar kendi duygu ve düşüncelerini ortaya koyarak kendi bedenini tanıma ve müziğe göre kontrol etme yeteneklerini geliştirirler. Anaokullarımızda Modern Dans ve Bale dersleri dans öğretmeni tarafından verilir. Modern Dans ve Bale dersleri okulun olanaklarına göre farklılık gösterebilmektedir.

 

*Sınav Anaokullarında bütün kulüp dersleri okulun olanaklarına göre farklılık gösterebilmektedir.