WORLD SCHOLAR’S CUP (Dünya Bilginler Kupası) 2007 yılında Daniel Berdichevsky tarafından başlatılmış, uluslararası öğrenme festivali ya da bilgi dekatlonu olarak da tanımlanabilen bir programdır.
Dünyanın dört bir yanındaki, akademik potansiyeli yüksek ortaokul (Juniors) ve lise (Seniors) öğrencileri, her yıl Ocak ayında belirlenen tema üzerinden Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sanat ve Müzik, Tarih ve Edebiyat gibi alanlardaki performanslarıyla takım bilgi yarışması, bireysel bilgi yarışması, münazara ve makale yazma olmak üzere dört ayrı kategoride akademik donanımlarını İngilizce dilinde sergileme ve sınama fırsatı bulurlar.
Pek çok okul, öğrencilerini bu yarışmaya hazırlayarak 3 kişilik takımlar halinde bölgesel ve küresel turnuvalara katılmaktadır. Takımların kendi ülkelerinde yapılan bölgesel turnuvalardan birini geçmeleri halinde, 6 ayrı küresel turnuvadan birine katılmaya hak kazanırlar. Küresel turnuva barajını geçen takımlar ise son olarak dünyanın en prestijli üniversitelerinden bir olan Yale Üniversitesi’nde düzenlenen Şampiyonlar Turnuvası’na katılarak eşsiz bir deneyim yaşama şansını yakalarlar.
82 ülke 7 kıta ve 3.000 katılımcıyla Amerika Yale Üniversitesinde düzenlenen World Scholar’s Cup (Dünya Bilginler Kupası) ‘da “Tournament of Champions” (Şampiyonlar Turnuvası) ‘na katılmaya hak kazanan Sınav Koleji Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerimiz 1 Altın 3 Gümüş madalya ile büyük bir başarıya imza attılar.
Bizleri gururlandıran öğrencilerimize Sınav Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Metin Özer plaketlerini vererek tebrik etti.
Detaylı bilgi için www.scholarscup.org adresini ziyaret edebilirsiniz.