ÖN KAYIT
GENETİK MÜHENDİSLİĞİ

Genetik Bilimi Nedir?

 
Canlıların kalıtsal özelliklerinin incelenerek, değiştirilmesi ve yeni işlevler kazandırılmasına yönelik araştırmalar ve çalışmalar yapan bilim dalına Genetik adı verilmektedir. 
 

Genetik Mühendisliği Nedir?
 

Genetik Mühendisliği ; Canlıların kalıtsal özelliklerinin değiştirilmesi ve yeni işlevler kazandırılmasına yönelik çalışmalar ve bu alanda araştırmalar yapan Genetik Mühendisliğinde canlılar arasında gen aktarımı gibi çalışmalar yapılır. Genetik Mühendisliğinde nükleik asit hibridizasyon, PCR,DNA,RNA kombinasyonları, hücre kültürü, rekombinant ve monoklonal antikor tekniklerini içeren teknoloji kullanılmaktadır.
 

Genetik Mühendisleri Ne İş yapar?
 

Genetik Mühendisleri genlerin çoğaltılması, yalıtılması, canlılarda farklı genlerin birleştirilmesi ya da canlılar arasında gen aktarımı konularında çalışmalar yaparlar.
 

Genetik Mühendisleri Hangi Alanlarda Çalışır?
 

Genetik Mühendisliği ilaç, besin, takviye gıda gibi endüstriyel ürünlerin istenilen kalitede üretilmesi için çalışmalar yapar. Dolayısıyla çalışma alanının başında endüstri gelmektedir. Genetik Mühendislerinin endüstri alanında yaptıkları çalışmalarla bu alandaki teknolojiler hızla ilerlemeye devam etmektedir. Tarım ve hayvancılıkta ürün ve besin geliştirmeden, tıp alanına kadar  birçok sektörde genetik mühendisliğinden faydalanılmaktadır.

Büyük bir hızla gelişen teknoloji çağında, yapılan araştırmalar ve yeniliklerle gelişmeye ve ilerlemeye devam eden Genetik Mühendisliğindeki yenilikler, bugün gelişmiş ülkeler arasında adeta bir yarışa dönüşmüştür. 21. yüzyılın sadece Yapay Zeka uygulamaları ile değil, aynı zamanda Biyoloji Çağı olacağı görüşü genetik mühendisliğinde yapılan biyoteknolojik ve moleküler düzeyde yapılan çalışmalarla da ilişkilendirilmektedir. 



 

Ülkemizde Genetik Mühendisliği
 

Türkiye’de Genetik Mühendisliği Bölümü bulunmamakla beraber, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü birçok üniversitede bulunmaktadır. Üniversitelerin Fen Fakülteleri ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi  bağlı olarak bulunan Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitim vermektedir. Ülkemizde devlet ve vakıf üniversiteleri dahil toplam 90 üniversitede ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde’de toplam dört üniversitede eğitim vermektedir.
 
Sınav Eğitim Kurumlarında öğrencilerimiz profesyonel akademik çalışmalarla desteklenmektedir. Alanında deneyimli  branş öğretmenlerinin bulunduğu, size en yakın  Sınav Eğitim Kurumlarını öğrenmek için 0312 285 99 77 numaralı hattımızdan bizimle iletişime geçebilir ya da Sınav Koleji resmi internet adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.
 
Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü başarı sıralaması, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü taban puanları, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 2021 taban puanları, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü başarı sıralamaları,  Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü için kaç puan gerekir, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü başarı sırası, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü TYT AYT YKS taban puanları 2021, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü hangi üniversitelerde var, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü hangi puan türü, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü kaç yıllık, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Vakıf üniversite ücretleri ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü TYT AYT YKS taban puanları hakkında detaylı bilgi almak için Sınav Eğitim Kurumları Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik Birimlerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.
 

Bunlara da göz atın!