11 Şubat – 07 Mart 2022 tarihleri arasında YKS 2022 başvurusunu yapmayan ya da yapamayan adaylar, geç başvuru günleri olan 16-17 Mart 2022 tarihlerinde YKS 2022 başvurularını yapabileceklerdir. Geç başvuru günlerinde yapılan başvurularda sınav ücreti, geç başvuru günlerinde başvuru bilgileri sisteme kaydedildikten sonra sadece ÖSYM’nin https://odeme.osym.gov.tr internet adresinden kredi kartı ya da banka kartıyla yatırılacaktır. Geç başvuru günlerinde yapılan başvurularda ise bankalardan ücret ödemesi yapılmamalıdır.
YKS’YE NASIL ÇALIŞILIR? Makalemizi okumak için buraya tıklayınız.
YKS 2022 'ye Hazırlanırken Daha Etkin, Daha Verimli Ders Çalışmak ve Motivasyonunuzu Artırararak Üst Seviyeye Getirmek İçin Nasıl Ders Çalışılmalı?
YKS’ye Nasıl Çalışılır? YKS Çalışma Programı Nasıl Olmalıdır?
YKS nasıl çalışılır? YKS'ye çalışken ve hazırlanırken planlı olmak ve hazırlanan programa uymak önem taşır. Çalışmalar aylık, haftalık ve günlük olarak planlanmalıdır. YKS'ye Nasıl Sorusunun ayrıntıları makalemizde;
YKS çalışma programı öğrencinin kendisini psikolojik ve fiziksel olarak ders çalışmaya hazır hale getirmesi gerekir. Bunun için okul rehber öğretmeni ile iletişim içinde kalmalı ve motivasyon artırıcı düşüncelere yer verilmelidir.
Sömestr, ara tatil ya da tatil olan günler öğrencilerin konu eksiklerini kapatmaları için bulunmaz fırsatlardır. Her öğrencinin eksik olduğu konular bulunur. YKS çalışma programı ile öğrencinin eksik konuları belirlemesi, geçmişe takılmadan geleceğini planlaması için tatil dönemlerinin fırsata dönüştürülmesi gerekir. YKS’ye hazırlık döneminde YKS çalışma programında eksikliklerin bulunması, öğrenciyi olumsuz düşüncelere doğru yöneltebilir. Bu noktada önemli olan konu eksiklerinin tespit edilerek bir program dahilinde harekete geçmektir.
Negatif düşüncelere kapılmamak ve olumsuz düşüncelerin etkisinde kalmamak gerekir. ‘Bu yıl sınav çok zor olacakmış’, ‘Bu yıl üniversite sınavına 3 milyon kişi girecekmiş’, ‘üniversiteyi kazanma şansım azalıyor’ gibi olumsuz düşüncelere kapılmamak ve etkisinde kalmamak öğrenci başarısını psikolojik anlamda olumlu olarak etkilemektedir.
YKS’ye çalışırken YKS çalışma programı hazırlanmalı, günlük istikrarlı bir şekilde soru çözmek, başarıyı belirgin şekilde artırmaktadır. YKS’ye hazırlık döneminde günlük Türkçeden 40 paragraf sorusu ve matematikten 20 problem çözülmesi TYT başarısını olumlu olarak artıracaktır.
YKS’ye hazırlık döneminde YKS çalışma programı hazırlamada ise motivasyon son derece önemlidir. Olumlu düşüncelere odaklanmak, olumsuz arkadaş çevresinden ve düşüncelerden uzaklaşmak öğrencinin başarı grafiğini de yukarı çekmektedir. Özellikle YKS döneminde olumsuz arkadaşlıklara yer verilmemeli ve öğrencinin hedefinden uzaklaştıracak negatif çevrelerde bulunmaması var olan potansiyelini daha rahat gerçekleştirmesinde önemli bir etkendir.
Yeni bir alışkanlığı yerleştirmek için, ara vermeden 21 gün boyunca tekrar etmek gerekir. 21 gün kuralı adı verilen bu kurala uyulması ile disiplinli ders çalışma ve soru çözme alışkanlığı kazanılmaktadır.
YKS’YE NASIL ÇALIŞILIR? Makalemizi okumak için buraya tıklayınız.
Türkiye’nin en donanımlı Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik kadrolarını oluşturan Sınav Eğitim Kurumları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik - PDR servisi, akademik takipte her zaman öğrencinin yanında olmaya devam etmektedir. Alanında profesyonel Rehber Öğretmenlerimizin bulunduğu Sınav Eğitim Kurumlarınıda, Sınav Kurs Merkezlerinde, Sınav Anadolu ve ve Fen Liselerinde öğrencilerimizin akademik, duygusal ve sosyal gelişimlerini takip edecek mentör ve rehber öğretmenlerimizle beraber donanımlı bir şekilde yetiştirilmektedir.
Size en yakın Sınav Eğitim Kurumlarını, Sınav Liseleri, Sınav Kurs, Sınav Anadolu ve ve Fen Liseleri fiyat ile ilgili tüm bilgileri öğrenmek için Sınav Koleji Ankara Genel Merkez 0312 285 99 77 numaralı telefonumuzdan bizleri arayabilirsiniz. Sınav Kolejinin resmi internet adresi ile size en yakın Sınav Koleji için https://sinav.com.tradresinden bizlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.