ÖN KAYIT
HER GÜN KİTAP OKUMANIN FAYDALARI

 

HER GÜN KİTAP OKUMANIN FAYDALARI


Günümüzde kitaplar artık daha kolay erişilebilir ve çok çeşitli. Bilimsel çalışmalardan yola çıkarak neden kitap okumak gerektiğini bir kaç adımda anlatmaya çalışalım;
 

1 - Kitap Okumak Uykusuzluğa İyi Gelir

 
Yapılan çalışmalar gösteriyor ki uykularında düzensizlik yaşıyorsanız ya da uykusuzluk probleminiz varsa, düzenli olarak kitap okuyan kişilere kitap okumak ilaç gibi geliyor.
 

2 - Kitap Okumak Empati Duygusunu Güçlendirir

Empati toplumumuzun en fazla ihtiyaç duyduğu kavramdır. Kitap okuyan kişiler kitaptaki karakterlerle kendini özdeşleştirir. Bu da bireye empati yeteneği kazandırır.
 

3 - Kitap Okumak Stresi Azaltır

Her gün kitap okumak sorumluluklarınıza ya da endişelerinize bir mola vermek için çok faydalıdır. Sadece kendine zaman ayırmanın ötesine geçer. Ayrıca dikkatinizi, zihninizi tamamen yakalayan bir şeye odaklandığınız anlamına gelir. 
 

4 - Kitap Okumak Bireyin Sosyal Olmasını Sağlar

Kitap okumayı seven insanların farklılıkları daha çabuk benimsedikleri ve farklı kültürlere ait insanlarla daha iyi iletişim kurabildikleri gözlemleniyor.
 

5 - Kitap Okumak Hafızayı Güçlendirir

Kitap okuduğunuz her an aslında beyninizi geliştiriyorsunuz veya bilgilerinizin yenilenmesini sağlıyorsunuz. Kitap okumanın beyin aktivitelerini hızlandırdığını biliyoruz.

 

 

Her Gün Düzenli Kitap Okumanın Diğer Faydaları:


Her gün düzenli olarak kitap okumanın birey hayatına sağladığı olumlu etkiler oldukça fazla.

İngiltere’de bulunan Sussex, Kingston ve Londra Üniversitesi’nin yaptığı bilimsel araştırmanın sonuçlarına göre ;
 

● Düzenli kitap okuma alışkanlığı, her yaştaki kişi için sözcük dağarcının gelişmesini sağlıyor. İletişim becerilerinin geliştirilmesinde önemli rol oynayan dilsel gelişimde, düzenli kitap okumanın katkısı oldukça büyük.
 

● Düzenli olarak kitap okumak stresi azaltan faktörlerin başında geliyor. Her gün düzenli olarak kitap okumak müzik dinlemek ya da açık havada yürüyüş yapmaktan daha etkili. 
 

● Düzenli kitap okumanın özgüven gelişiminde büyük etkisi bulunuyor. Küçük yaşlardan itibaren düzenli olarak kitap okunan çocuklar entelektüel ve duygusal bakımdan daha zengin oluyor. Bu şekilde iç dünyası zenginleşen çocuklar ileriki dönemde daha özgüvenli bireyler oluyorlar
 

● Düzenli kitap okumak gibi beyni sürekli olarak çalıştıran hobiler, Alzheimer olma riskini büyük ölçüde düşürüyor. Beynin uyarıcı aktivitelerle sürekli meşgul olması ve bu tür aktiviteler daha fazla zaman ayıran kişilerin hafızaları da oldukça güçlü oluyor. Okuma alışkanlığı zihni daimi olarak diri tutacağı için unutkanlık da büyük ölçüde azalıyor. Düşünme, karar verme, anlama mekanizmaları daha hızlı çalışıyor. Pratik düşünme becerilerinde artış görülüyor.  
 

● Uyku kalitesinin artmasını sağlayan en önemli aktivitelerden biri olan düzenli kitap okuma alışkanlığı ile uykusuzluk problemleri de rahatlıkla çözülebiliyor. Zihinsel aktiviteler beyni yoracağı için, uykuya geçiş daha kolay bir şekilde gerçekleşiyor.
 

● Düzenli olarak kitap okumak kişinin empati duygusunun gelişmesini sağlarken sosyal ortamlara çok daha rahat bir biçimde adapte olmasını sağlıyor. Düzenli olarak kitap okuma alışkanlığı kişide empati duygusunu geliştirdiği için bireyler  iyi bir dinleyici oluyor. Dolayısıyla bu kişiler daha çok kişiyle arkadaş olabiliyor.

 

 

Sınav Eğitim Kurumları ve Sınav Koleji olarak daha iyi bir iş ve yaşam dengesi kurmanız dileğiyle. Başarılar dileriz. Sınav Koleji ve Sınav Eğitim Kurumları olarak öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmekteyiz. Size en yakın Sınav Koleji ile Sınav Eğitim Kurumlarını öğrenmek için 0312 285 99 77 numaralı hattımızdan bizimle iletişime geçebilir ya da https://sinav.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

 
 

HER GÜN KİTAP OKUMANIN FAYDALARI

 
 
 

05 Temmuz 2021
Bunlara da göz atın!