ÖN KAYIT
REHBERLİK - PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK


KURS REHBERLİK ÇALIŞMALARI


Sınav Eğitim Kurumlarında rehberlik - psikolojik danışmanlık ve mentör öğretmen destekli yürütülen sistem, eğitim anlayışımızın merkezindedir. Her öğrencinin mutlaka bir rehber öğretmeni - psikolojik danışmanı ve işbirliği içerisinde çalışan bir mentor öğretmeni vardır. 

Sınav Kurs Merkezlerinde  başarı takibi, devam, devamsızlık, akademik gelişim, kariyer planlama ve yönlendirme ile beraber THE EĞİTİM (Takip, Hakkaniyet, Empati) prensipleri rehber - psikolojik danışman ve mentor öğretmenler tarafından yürütülür. 
 
Sınav Kurs Merkezlerinde Liselere Giriş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınavlarına hazırlanan öğrencilerin kendi rehber öğretmenlerinden randevu alarak bireysel görüşmeleri gerçekleştirilir. Sınav Kurs Merkezlerinde deneyimli rehber öğretmenler bağlı oldukları öğrencilerin akademik gelişimlerini yakinen takip etmekte ve değerlendirmektedir. Eğitimsel gelişiminde ve ilerlemesinde tespit edilen öğrenciler Rehberlik Merkezi tarafından görüşmeye çağırılırlar.
 
 


Sınav Kurs Merkezlerinde Rehberlik faaliyetleri yalnızca öğrenci talebi ile sınırlı değildir. Rehberlik öğretmenlerimiz öğrencilerin akademik gelişimini yakınen takip ederler. Sınav Kurs Merkezlerinde profesyonel olarak yürütülen Big Five Kuramı ve The Self ID  modelleri ile akademik gelişiminde sorun tespit edilen öğrenciler rehberlik merkezi tarafından bireysel rehberlik görüşmesine çağırılarak görüşme yapılmaktadır. 
 

BIG FIVE KİŞİLİK ENVANTERİ


Sınav Kurs Merkezlerinde öğrencilere geçerliliği en yüksek kişilik kuramı olan Big Five 'a göre doğuştan gelen(mizaç) ve sonradan kazanılan(karakter) özellikleri tespit edilip kişiliğe uygun çalışma ve öğrenme yöntemi belirlenir. 
 

THE SELF ID MODELİ


Sınav Kurs Merkezlerinde öğrenciler Yapay Zeka Destekli Koçluk Modeli ile takip edilir. Big Five ile kişilik özellikleri ve hedefi belirlenen öğrencinin akademik, sosyal, kariyer gelişimi bire bir takip edilir. Tüm süreç rehberlik uzmanı ve yapay zeka desteği ile yürütülür.
 

MENTOR ÖĞRETMENLİK SİSTEMİ

 
Sınav Kurs Merkezlerinde Rehberlik Merkezinin yanı sıra aynı Sınav Okullarında olduğu gibi Mentor Öğretmenlik Sistemi bulunmaktadır. LGS ve YKS’ye hazırlanan her öğrencinin rehber öğretmeninin yanı sıra bir de menoör öğretmeni bulunur. Mentör öğretmenler, öğrencinin dersine en fazla giren öğretmen olarak belirlenmektedir.

Mentor öğretmenlerin başlıca görevleri; bağlı oldukları öğrencinin akademik gelişimlerini, devam ve devamsızlık durumlarını, ofis katılımlarını, ödev takibini, sınavlardan aldıkları puanları ve başarı grafiklerini, ders içi durumlarını takip etmektir. Mentör Öğretmenler belirli aralıklarla bağlı oldukları öğrencilerin velileri ile iletişime geçerler ve öğrencinin grafiği hakkında veliyi bilgilendirirler.
 
Mentör Öğretmenler Yükseköğretim Kurumları Sınavından sonra yapılan tercih dönemlerinde de Mesleki Rehberlik faaliyetleri yürütmektedir. Mesleki Rehberlikle ilgili olarak bağlı bulundukları öğrenciyi bilgilendirmek de Mentör Öğretmenlerin görevleri arasında bulunmaktadır.

 
 
 

ÖĞRENCİYİ TANIMA ÇALIŞMALARI


Sınav Kurs Merkezlerinde eğitsel ve kişisel rehberliğin yanı sıra ‘Çalışma Davranışlarını Değerlendirme Ölçeği’, ‘Başarısızlık Nedenleri Anketi’, Akademik Benlik Kavramı Ölçeği’, ‘Problem Tarama Envanteri’, ‘Sınav Kaygısı Ölçeği’, ‘Mesleki Eğitim Belirleme Testi’ gibi çalışmalar öğrenciyi daha iyi tanımak için yıl içinde belirli periyotlarla uygulanır. 
 
‘Sınav Kurs’ merkezlerinde ‘Verimli Çalışma Kılavuzu’, ‘Sınav Sistemleri Kılavuzu’, ‘Aile Kılavuzu’, ‘Taban Puanlar Kılavuzu’ gibi rehberlik kitapçıkları öğrencilere verilir ve sunumları yapılır.

 


 

22 Haziran 2021