ÖN KAYIT
LİSE

Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde akademik sistem ‘’İyi bir lise, iyi bir üniversitenin kapısıdır’’ anlayışına göre şekillenmektedir.

Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde, akademik eğitim iki aşamada gerçekleşmektedir; 9. ve 10. sınıfta İngilizce Eğitimi ile birlikte temel akademik eğitim daha ön plana çıkmaktadır. Öğrenciler, THE EĞİTİM (Takip/Hakkaniyet/ Empati) ilkeleri merkeze alınarak yapılan etkinliklere kesinlikle katılmaktadır. After School kapsamında yer alan kültür, sanat, spor etkinlikleri ile kulüp çalışmaları da sürdürülmektedir.

11. ve 12. sınıfta ise üniversiteye geçiş sınavı olan TYT, AYT ve YKS hazırlık çalışmaları bu dönemde ciddi bir ivme kazanır. Her hafta düzenli uygulanan TYT, AYT, YKS ile ders denemeleri, soru çözüm saatleri ve etüt tamamlama çalışmalarıyla kurs ve özel derse gerek kalmayacak şekilde akademik bir program izlenir. Sınav Liselerinde öğrencilerin biri ya da bir kısmı değil hepsi üniversiteye gider. Okulumuz Üniversite Sınavlarında Türkiye Birinciliği derecesine sahiptir.

Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde öğrenciler için yurtdışı eğitim danışmanlığı kapsamında CERN, NASA ve Avrupa Üniversitelerine kapsamlı geziler düzenlenmektedir. Bu kapsamda öğrenci değişim programlarıyla isteyen öğrenciler eğitimlerinin bir kısmını ABD ve Kanada gibi ülkelerde sürdürebilmektedir.



 
Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde Grup Belirleme ve Ders Sınavlarının yanı sıra 10., 11. ve 12. sınıf lise kademesindeki öğrencilerimize sene başında “Hazır Bulunuşluk Sınavı” uygulanır. Yine belirli periyotlarla “Tarama Sınavları”, dönem sonlarında “Dönem Bitirme Sınavları” uygulanmaktadır.
 
Öğrencilerin en çok lise döneminde ihtiyaç duyduğu rehberlik ve danışmanlık çalışmalarına özel önem verilmektedir. Sınıf düzeylerine göre ayrı müdür yardımcısı ve rehber öğretmen, her öğrencinin akademik ve sosyal gelişimini takip eder. Rehber öğretmenler her öğrenci ile birebir ilgilenirler ve meslek, kariyer, üniversite hazırlık ve veli-öğrenci iletişimi konularında danışmanlık yaparak  destek verirler.
 



 

‘SINAV’ OKULU

 
Sınav Dergisi Dershanelerinin birikimiyle okul içinde sınavlara hazırlık uygulamasını ilk defa tam anlamıyla Sınav Eğitim Kurumları başlatmıştır. Sınav Anadolu ve Fen Liselerinde hiçbir öğrencinin ayrıca dershaneye gitmesine gerek kalmaz. Okullar arası yapılan sınavlarda da öğrencilerimiz Türkiye birincilikleri yakalamaktadırlar.

Sınav Liseleri, Sınav - Okul Konseptini yıllardır başarıyla uygulamaktadır. Başarısı kanıtlanmış, okul+kurs uygulamasından hareketle hem okul derslerine hem de üniversiteye en iyi şekilde hazırlamak için eksiksiz eğitim vermektedir.
 
Sınav Liselerinde ders dağılımları, öğrencilerin okul derslerinin yanında sınavlara tam olarak hazırlanacakları ve başka herhangi bir desteğe gerek duymayacakları şekilde düzenlenir. Sınav Liselerinde dersler Sınav Yayınlarının özel olarak hazırladığı “Konu Anlatımlı Modüller” ve “Soru Bankası Modülleri”nden işlenmektedir.  Bunun için tam gün uygulamasıyla daha fazla ders, daha fazla etüt ve daha fazla sınav yapılır. 
 
Sınav Liselerinde, Sınav Dergisi Dershanelerinde olduğu gibi, test pratiğini artırmak, başarıyı ölçmek ve eksik kazanımlarını ayrıntılı analizlerle tespit etmek amacıyla sık sık deneme sınavları uygulanır. Ders ve sınavlara tüm öğrenciler; ek çalışma, etüt, ödev tamamlama ve soru çözümüne ise belirlenen öğrenci ya da sınıflar mutlaka katılır. Etüt ve ek çalışmalar öğrenci ya da sınıfın ihtiyacına göre okul tarafından belirlenir.

 
 

 

Sınav Liselerinde Deneme Sınavları


Öğrencilerimiz dönem başı itibari ile Sınav Koleji Genel Merkezi tarafından belirlenen sınav takvimi doğrultusunda deneme sınavlarına girmeye başlarlar. Her yeni eğitim öğretim yılında Sınav Takvimi öğrencilerimiz ve velilerimiz ile dönem başından itibaren paylaşılır. Tüm öğrenci ve velilerimiz öğrencimizin yıl boyunca ne zaman deneme sınavına gireceğini bilirler.
 
Sınava dört hafta kala 12. sınıf YKS öğrencileri yoğun bir kamp dönemine girerler. ÖSYM tarafından yapılan YKS sınavından bir gün öncesine kadar (son iki hafta deneme sınavları sınavdan bir gün önceye kadar) sınavlar her gün yapılır. Sınav Kolejinde tüm deneme sınavları gerçek saatinde ve gerçek sınav kuralları ile uygulanır.
 
YKS sınavlarından en az iki hafta önce ilgili gruplardaki öğrencilere “Gerçek Mekân Gerçek Sınav” uygulaması yapılmaktadır.
 
Öğrenciler Türkiye geneli olan yoğun katılımlı deneme sınavlarına (TÖDER-ÖZDEBİR sınavlarına) okulda girme imkânı bulurlar.

 

31 Mayıs 2021