ÖN KAYIT
ÇİFT DİPLOMA PROGRAMI


Çift Diploma Programı, Sınav Anadolu ve Fen Liseleri ile yurt dışında paydaş olarak çalıştığımız liseler arasında ortak olarak yürütülen derece programıdır. Programı başarıyla tamamlayan bir öğrenci, iki ayrı diploma alır.

Öğrencilerimizin kendi lise müfredatıyla birlikte, tercih ettiği ülke lisesinin müfredatında bulunan dersleri de ek olarak alarak hem Türkiye, hem dünya çapında geçerli tam bir lise diploması almaları sağlanır.

 

1 - OXFORD INTERNATIONAL CURRICULUM, OIC (OXFORD ULUSLARARASI ÖĞRETİM PROGRAMI)

 
Anaokulundan başlayarak İngilizce öğreten ve konuşturan Sınav Kolejleri, ilkokuldan lise sona kadar tüm seviyelerde Oxford Uluslararası Öğretim Programı (Oxford International Curriculum, OIC) kapsamında eğitim ve ÇİFT DİPLOMA imkanı sunar.
 
Oxford Uluslararası Müfredatı; Oxford Üniversitesi tarafından İngilizceyi yaygın olarak kullanan ülkeler düşünülerek geliştirilmiş bir programdır. Sınav Koleji öğrencileri 10. sınıfın sonundan itibaren sınava girerek uluslararası geçerliliği olan sertifikalara da sahip olabilir. Çift diploma ve üniversiteye sınavsız geçiş olanağı sunulan ülkeler arasında Amerika, Kanada ve Letonya da yer almaktadır. 
 
Böylelikle liseden mezun olan öğrenciler, uluslararası geçerliliği olan diploma ile birlikte ÇİFT DİPLOMA alabilir ve tüm dünyada saygın üniversitelere girme hakkı kazanırlar.
 
Öğrenme ve öğretmeye yeni yaklaşımlar sunan müfredat, uluslararası ölçütlerle, esneklik özelliğine sahip tek program olan Oxford Uluslararası Müfredatı, yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencilere disiplinlerarası çalışma ve bağlantı kurma becerileri kazandırarak, öğrencileri uluslararası yeterlilik ve yetkinlik sınavlarına hazırlık olanağı sunar.
 
Oxford Uluslararası Müfredatı Sınav Koleji öğretmenlerinin gerek yüz yüze, gerek online eğitimlerle profesyonel gelişimlerini ve Oxford University Press uzmanları tarafından denetlenmesini sağlayarak başarılı öğretmenlere dünya ülkelerinde geçerli olan sertifikalar verir.
 
Oxford Uluslararası Müfredatı 21. yüzyıl becerilerini kapsayan, öğrencileri entelektüel araştırma ve sorgulama anlamında teşvik ederek kültürel farklılıklarla ve bireysel değerlerle ilgili farkındalıklarının artmasını sağlar. Öğrencilere eleştirel ve yaratıcı düşünme becerisi kazandırarak onları ileriki yıllarda görecekleri akademik süreçlere hazırlar.


 

 

2 -  ACADEMICA INTERNATIONAL STUDIES ÇİFT LİSE DİPLOMA PROGRAMI


Academica International Studies (AIS) Amerika Birleşik Devletleri'nde kurulmuş olup dünya genelinde eğitimde fırsat eşitliği sağlamaya ilke edilmiş ve bu amaçla dünyanın çeşitli ülkelerinde Dual Diploma (Çift Diploma) programını başlatmış bir organizasyondur.

 
Çift Lise Diploması Nedir?

Çift Lise Diploma programı, öğrencileri aynı anda iki lise diploması alma fırsatı sunar. Öğrencinin menşei ülkesinden şahsen bir lise diploması ile Amerika Birleşik Devletleri'nden çevrim içi eğitimi kullanan resmi ve akredite bir lise diplomasını almasını sağlar. 

Öğrenci eğitimine devam ettiği kendi ülkesinden lise diploması alırken aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri'nden de bir lise diploması olarak lise eğitimini tamamlamış olur.

 


 
Çift Lise Diploması Ne İşe Yarar?

Bu diplomaya sahip olan öğrenciler Amerika'da yaşayan her bir ABD lise öğrencisiyle akademik olarak aynı haklara ve avantajlara sahip olur. Bu haklar COGNIA (Amerika Eğitim Bakanlığı'nın diplomalarını tanıdığı akredite kurum) tarafından güvence altına alınır.

Öğrenci Avrupa ve Amerika'daki eğitim kurumlarında lise diploması denklik sorunu ile karşılaşmaz.

Program bitiminde öğrenciler bir Amerikan Lisesinden mezun oldukları için yurt dışında üniversitelere başvururken TOEFL sınavına girme mecburiyeti %90 oranında ortadan kalkar.

 “Amerikan Lisesinden Mezun” ifadesi öğrencinin CV'sinde hayat boyunca yer alır.

 


 
Uluslararası Çift Lise Diploması

Academica tarafından geliştirilen Çift Diploma programı, öğrencilerin hedeflerine ulaşmasına 3 ana temelde yardımcı olur.

 
Programın Temel Hedefleri 

1 - İkinci dil becerilerinin gelişmesi için dersleri senkronize ve interaktif bir şekilde işlenir. Öğrenciler, aldıkları dönütler sayesinde İngilizce becerilerinde belirgin ilerleme kaydederler.
2 - Teknoloji okuryazarlığı da önemli bir odaktır. Öğrenciler, dijital öğrenim için ileri teknoloji araçlarını etkin bir şekilde kullanmayı öğrenirler.
3 - Kişisel becerilerin gelişimi açısından ise öğrencileri güçlü bir özerklik seviyesi ve zaman yönetimi becerileri kazanırlar. Farklı ve çok kültürlü ortamlarda çalışma becerisiyle hayatlarında sorumluluk ve olgunluk kazanırlar.

 
Academica Dual - Çift Diploma Mezunlarının Yerleştiği Üniversitelerden Bazıları ;

Harvard University (ABD)
Cambridge University (İngiltere)
University of Vienna (Avusturya)
McGill University (Kanada)
Ludwig-Maximilians-Universitat  (Almanya)
Yonsei  University (Güney Kore)
Trinity College Dublin (İrlanda)
L’Université de Sorbonne (Fransa)
University of Groniggen (Hollanda)

 
Çift Lise Diploma Programı Nasıl Uygulanır?

Amerika Birleşik Devletleri’nin lise eğitimi sistemi, bir öğrencinin matematik, fizik kimya ve edebiyat gibi evrensel dersleri iki farklı dilde de okumak zorunda olmadığını kabul eder. Bununla birlikte kültür ve tarih gibi ülkeye özgü dersleri de her öğrencinin kendi ülkesinden almasını ister. 

Bu nedenle, Academica’nın Çift Lise Diploma Programı bir öğrencinin Amerika'dan lise diploması alması için gerekli olan 24 kredinin %75'ini kendi ülkesinden almasına olanak sağlar.

 


 
Öğrenciler Programı Nasıl Takip Eder?

Öğrencilerin program takip edebilmeleri için ihtiyacı olan tek şey bir bilgisayar ve internet bağlantısıdır. Tüm içerik ve materyaller ise Academica International Studies tarafından öğrenciye sağlanmaktadır.

Öğrenciler derslere kendi bilgisayarlarından katılım sağlarlar. Academica Çift Lise Diploma Programı öğrencilere gerekli tüm platform ve sistemleri sağlar. Öğrenciler ödevlerini tanımlanan platform üzerinden yaparlar.

Öğrenci - öğretmen arasında, öğretmen - veli arasında ve öğretmen - program direktörü arasında iletişim özel hesaplar aracılığıyla yapılır.

 
Öğrenciler ve öğretmenler nasıl iletişim kurar?

Dersler Türkiye saati ile 16.30 ile 22:00 aralığında yapılır. Planlanmış randevular öğrenciler tarafından önceden talep edilmeli ve öğrenci ile öğretmen arasında ayarlanmalıdır. Öğrenciler canlı oturumlara katılmak zorundadır. Bu sayede edinilen öğrencinin gelişimi nasıl takip edilir ebeveynleriyle iletişime geçebilirler. Öğrencinin gelişimi kendi ülkesindeki program direktörü ile Amerika Birleşik Devletlerindeki öğretmen arasında düzenli iletişim yoluyla izlenir ve öğrencinin ilerlemesi değerlendirilir. 

Bir öğrenci derslerinden geri kalırsa Amerika Birleşik Devletleri’ndeki öğretmen, öğrencinin bulunduğu okuldaki program direktörü ve öğrencinin velisi ile iletişime geçer. Öğrenciler düzenli olarak her dönem boyunca ilerleme raporları alırlar. Öğrencinin ilerleme raporundaki sonuçlar tatmin edici değilse, öğretmenler öğrencilerin performanslarını nasıl geliştirebilecekleri konusunda önerilerde bulunurlar. Öğrencilerin yazılı sınavlara girmeleri ve ilerlemelerinin izlenmesi için bireysel ve grup oturumlarına katılmaları gerekir.
 



 

 

16 Mart 2022